Αρχική Σελίδα » ,

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο , αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είχε την ευγενή καλοσύνη να με ενημερώσει για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ ” του πανεπιστημίου του το οποίο θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2009. Χάρηκα όταν έμαθα για το συγκεκριμένο εξαιρετικά ενδιαφέροντος περιεχομένου μεταπτυχιακό καθώς είχε διαφύγει της προσοχής μου εως τώρα. Ακολουθούν αποσπάσματα από την προκύρηξη την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στην .

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» (ΦΕΚ 1597/11-8-2008/τ.B). Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό γενικά στη «Συμβουλευτική» και σκοπός του είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και η ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων σε ζητήματα που αφορούν:

 • Τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση γενικότερα και την Ειδική Αγωγή ειδικότερα,
 • Τη Συμβουλευτική στο χώρο της Υγείας (ψυχικής και σωματικής) και της Εργασίας,
 • Τη Συμβουλευτική στο χώρο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες,
 • Την Πολιτισμική και Πολυπολιτισμική Συμβουλευτική για Άτομα Μειονοτήτων.

Η εκπαίδευση των φοιτητών στη Συμβουλευτική γίνεται ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα:

 • Θεωρητικό επίπεδο : 10 θεωρητικά μαθήματα «Συμβουλευτικής»,
 • Ερευνητικό επίπεδο : 2 μαθήματα στις «Ποσοτικές και Ποιοτικές Μεθόδους Έρευνας» και «Διπλωματική Εργασία»,
 • Βιωματικό επίπεδο : 40 ώρες «Ατομικής Συμβουλευτικής» προσωπικά για τον κάθε φοιτητή/τρια και 60 περίπου ώρες «Ομαδικής Συμβουλευτικής»,
 • Πρακτικό επίπεδο : 3 εργαστηριακά μαθήματα «Τεχνικών Συμβουλευτικής Παρέμβασης» και 6 μήνες «Πρακτικής Άσκησης» (1000 περίπου ώρες) με «Ατομική και Ομαδική Εποπτεία».

Χρονική διάρκεια – Αριθμός εισακτέων – Δίδακτρα:

 • Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ ορίζεται σε δύο πλήρη έτη και εκτείνεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Ημέρες μαθημάτων: Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο, Κυριακή.
 • Ο αριθμός εισακτέων φοιτητών/τριών στο ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 30. Επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνονται δεκτοί, εφόσον υπάρχουν, ένας (1) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) που πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικού αντικειμένου του ΠΜΣ και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού Κράτους.
 • Τα δίδακτρα του ΠΜΣ, για τα ακαδημαϊκά έτη 2009-2010 και 2010-2011, ανέρχονται στο ποσό των 4.500 ευρώ το χρόνο ή 9.000 ευρώ συνολικά και για τα δύο χρόνια διάρκειας του ΠΜΣ.

Κατηγορίες πτυχιούχων που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής και σε συναφή γνωστικά αντικείμενα με αυτά του ΠΜΣ.

Ειδικότερα γίνονται δεκτοί:

 1. Πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Ψυχολογίας, ΦΠΨ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διαιτολογίας και γενικά Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών καθώς και Επιστημών Υγείας των ΑΕΙ της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Τμημάτων της αλλοδαπής,
 2. Πτυχιούχοι των Τμημάτων Εργοθεραπείας, Κοινωνικής Εργασίας, Διατροφής, Νοσηλευτικής, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Βρεφονηπιοκομίας, Μαιευτικής, Δημόσιας Υγιεινής και γενικά των Τμημάτων των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ της ημεδαπής και των αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής και
 3. Σε κάποιες περιπτώσεις, με απόφαση της ΓΣΕΣ, μπορούν να γίνουν δεκτοί πτυχιούχοι και άλλων Τμημάτων (π.χ., άτομα με αξιόλογη εμπειρία και σημαντικό έργο στο χώρο της Συμβουλευτικής, κ.λπ.).

Ημερομηνίες – Προθεσμίες :

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, από 6 Απριλίου έως και 25 Μαΐου 2009, να υποβάλουν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της γραμματείας:

 • Τρίτη απόγευμα: 16:00 – 21:00
 • Τετάρτη & Πέμπτη πρωί: 11:00 – 13:00

Περισσότερες Πληροφορίες / Επικοινωνία :

 • Διεύθυνση : Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα), Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Γραμματεία ΠΜΣ – Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση, Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 382 21 Βόλος, Ελλάδα.
 • Τηλέφωνο γραμματείας : 24210-74738.
 • Ιστοσελίδα : http://www.sed.uth.gr

Διαβάστε επίσης...

Ετικέτες: , , ,

12 Σχόλια »

 • Το Πανεπιστήμιο Θεσαλλίας ζητάει συνεργασία με επαγγελματίες στον χώρο της Συμβουλευτικής | Ψυχολογειν :

  [...] Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνει Μεταπτυχιακό (ΠΜΣ) με τίτλο: «Συμβουλευτική

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Stella :

  Geia sas!!diabasa sxetika gia to metaptixiako programma pou prosferete sto panepistimio sas..eimai teleiofoiti sto tmima brefonipiokomias kai eimai apo Kipro..prokeite na teleiwsw tin praktiki askisi mou ton Febrouario 2010..poia kritiria xreiazontai gia na ginw dekti sto tmima sas kai poia i seira protereotitas?

  euxaristw ek tvn proterwn!!

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dimitris Agorastos (author) :

  Γεια σου Στέλλα

  Σύμφωνα με τα κριτήρια που περιγράφονται πιο πάνω, φαντάζομαι πως μπορείς να γίνεις δεκτή στο πρόγραμμα βάσει του πτυχίου σου, καθώς αναφέρεται πως γίνονται δεκτοί “Πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Ψυχολογίας, ΦΠΨ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διαιτολογίας και γενικά Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών καθώς και Επιστημών Υγείας των ΑΕΙ της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Τμημάτων της αλλοδαπής”

  Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλώ επικοινώνησε με το ίδιο το τμήμα και τους υπεύθυνους του προγράμματος, με κάποιον από τους ακόλουθους τρόπους:

  -Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα), Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Γραμματεία ΠΜΣ – Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση, Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 382 21 Βόλος, Ελλάδα.
  -Τηλέφωνο γραμματείας: 24210-74738.
  -Ιστοσελίδα: http://www.sed.uth.gr

  Ελπίζω να βοήθησα

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • ΙΩΑΝΝΑ :

  Γεια σας, διάβασα για το μεταπτυχιακό προγραμμα του πανεπιστημίου σας και με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως.
  Είμαι τελειώφοιτη Κοινωνικής Εργασίας και παρουσιάζω την πτυχιακή εργασία μου στις 22 Ιουνίου 2009.Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω αίτηση με βέβαιωση των μαθημάτων μου από τη στιγμή που δεν κατέχω το πτυχίο μου, ή αν θα πρέπει να περιμένω μεχρι την επόμενη υποβολή αιτήσεων.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dimitris Agorastos (author) :

  Γειά σου Ιωάννα.

  Δεν είμαι ο υπεύθυνος του εν λόγω προγάμματος. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσεις με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έναν από τους τρόπους τους οποίους περιγράφω και στο post:

  * Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα), Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Γραμματεία ΠΜΣ – Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση, Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 382 21 Βόλος, Ελλάδα.
  * Τηλέφωνο γραμματείας: 24210-74738.
  * Ιστοσελίδα: http://www.sed.uth.gr

  Θα σου στείλω αυτό το σχόλιό μου και μέσω e-mail για να σιγουρευτώ ότι το έλαβες.

  ——

  Γενικό σχόλιο:
  Έχω παρατηρήσει πως αρκετοί μου στέλνετε e-mails για να σας πω περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσαλλίας. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Παρακαλώ να απευθύνεστε κατευθείαν στο τμήμα και τους υπεύθυνους του προγράμματος!

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • ginko :

  Πολύ καλή η αλλαγή. Όμορφο το Arthemia. Έτσι όπως το βλέπω ψιλομετανιώνω που αγόρασα το thesis και όχι αυτό.

  This comment was originally posted on Ψυχολογειν

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Δημήτρης Αγοραστός :

  Και το thesis είναι πολύ όμορφο theme, όμως το καλό με αυτό είναι πως είναι δωρεάν . Η αλήθεια είναι πως πειραματίστηκα με αρκετά διαφορετικά themes πριν καταλήξω σε αυτό το οποίο είναι τελικά αυτό ακριβώς που έψαχνα. Λίγο magazine-like αρχική σελίδα και blog-like υπόλοιπο περιεχόμενο.

  This comment was originally posted on Ψυχολογειν

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • ginko :

  Έτσι και αλλιώς και το Arthemia θα το αγόραζα. Επειδή χρειάζομαι ένα theme για κάτι που έχω στο μυαλό και είναι πιο επίσημο ίσως να το χρησιμοποιήσω.

  btw κάτι ωραία theme έβγαλε πρόσφατα και το smashing magazine. Άντε τώρα πάλι πίσω να παραμετροποίησουμε το thesis. Sigh…

  This comment was originally posted on Ψυχολογειν

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Δημήτρης Αγοραστός :

  To Smashing Magazine έχει πάντοτε πολύ καλές επιλογές, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες είναι για προσωπικά blogs (με πολλές photos, tweets, links για πολλά social networks κτλ).

  This comment was originally posted on Ψυχολογειν

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • ginko :

  Το τελευταίο post που έκανε για themes, είχε μερικά πολύ καλά magazine-style themes. ^_^

  This comment was originally posted on Ψυχολογειν

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Δημήτρης Αγοραστός :

  Πάω να του ρίξω μια ματιά τότε. Απλά από περιέργεια βασικά

  This comment was originally posted on Ψυχολογειν

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • JustAnotherGoneOff :

  Α μπράβο, το Αρτέμια είναι από τα καλύτερα θέματα γιατί μπορείς να το παραμετροποιήσεις εύκολα. Ξαλάφρωσε η σελίδα σου.

  This comment was originally posted on Ψυχολογειν

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

Σχολιάστε!

Additional comments powered by BackType