Αρχική Σελίδα »

2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο e-life

Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε τις ημερομηνίες του 2ου πενελληνίου διεπιστημονικού συνεδρίου e-life με θέμα την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να την χαρακτηρίζουν. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 1-3 Απριλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να είμαι ιδιαίτερα σκεπτικός απέναντι στην “διαταραχή της συμπεριφοράς στο διαδίκτυο”, αλλά νομίζω πως πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και θα ήθελα να παρακολουθήσω το συνέδριο.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:

 • Λήξη υποβολής προτάσεων για στρογγυλές τράπεζες:
  14 Ιανουαρίου 2011
 • Λήξη υποβολής περιλήψεων στρογγυλών τραπεζών, προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων:
  31 Ιανουαρίου 2011
 • Απαντήσεις επί των περιλήψεων από την επιτροπή αξιολόγησης:
  7 Φεβρουαρίου 2011
 • Λήξη προεγγραφών:
  14 Φεβρουαρίου 2011

Στο συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν ειδικοί και φοιτητές από όλους τους επιστημονικούς χώρους που μπορεί να σχετίζονται με τη θεματολογία του συνεδρίου, όπως ψυχολόγοι, ιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, καθηγητές πληροφορικής, νοσηλευτές, νομικοί, επαγγελματίες ΜΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου ή ρίξτε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο που ακολουθεί.


Εισαγωγική Εικόνα:

Διαβάστε επίσης...

Ετικέτες: , , , ,

5 Σχόλια »

 • Vangelis :

  Φίλε Δημήτρη,

  ευχαριστώ πολύ για το post, γνωρίζεις καλά ότι, ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής ασχολούμαι πολύ ενεργά με το εν λόγω συνέδριο. Ειλικρινά, ευχαριστώ πολύ και για το σκεπτικισμό σου, διότι είναι το κατάλληλο έδαφος για περαιτέρω έρευνα και μάθηση. Το συνέδριο θα σε αιφνιδιάσει ευχάριστα, καθώς μόνο τυχαίος δεν είναι ο τίτλος του “e life”. Το διαδίκτυο δεν είναι ΜΟΝΟ πηγή κινδύνων, αλλά ένα μέρος της σύγχρονης καθημερινότητας. Αυτό σημαίνει οφέλη, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις. Μπορεί να παίζουμε με τις λέξεις και να διαφωνούμε με κάποια κομμάτια των διαγνωστικών κριτηρίων, όμως είναι γεγονός ότι η όποια αποκλίνουσα συμπεριφορά ΜΕΣΑ στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερη, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ελπίζω να έρθεις και να δεις από κοντά τις παρουσιάσεις μας…

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Vangelis :

  Επίσης να σε διορθώσω: το όνομα της εταιρείας είναι Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.Ελπίζω το όνομα αυτό να μειώνει κάπως τον σκεπτικισμό σου, καθώς περιγράφει ένα μεγαλύτερο φάσμα συμπεριφορών.

  Αξιολόγηση: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Dimitris Agorastos (author) :

  Θα προσπαθήσω να παρευρεθώ Βαγγέλη. Το πρόσωπό σου είναι εγγύηση επιτυχίας για το συνέδριο :)

  Ο σκεπτικισμός μου δεν έχει να κάνει με το μέσο μέσω του οποίου εκφράζεται κάποια ψυχική διαταραχή (π.χ. το διαδίκτυο) αλλά γενικότερα με μια τάση που παρατηρώ για την “διαταραχοποίηση” της συμπεριφοράς, η οποία βεβαίως μας έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

  Δεν διαφωνώ σε καμία περίπτωση πως το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ψυχικών διαταραχών. Θα ήθελα όμως να δω πως ακριβώς διαφοροποιούνται οι ψυχικές διαταραχές εντός διαδικτύου από αυτές εκτός διαδικτύου.

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dimitris Agorastos (author) :

  Ουπς! Έχεις δίκιο για το όνομα. Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε. Το διορθώνω αμέσως

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Vangelis :

  Ως προς αυτό έχεις απόλυτο δίκιο να προβληματίζεσαι. Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση σε παρόμοια ερωτήματα είναι η έγκυρη, τεκμηριωμένη έρευνα. Και πάλι, ελπίζω να μπορέσεις να έρθεις, όπως και αναγνώστες του εξαιρετικού σου blog, και να συζητήσουμε τα θέματα επί τάπητος!

  Αξιολόγηση: Thumb up 0 Thumb down 0

Σχολιάστε!

Additional comments powered by BackType